En vecka kvar till nästa tävling.

Nästa lördag så är det dags för Stockholm Halvmarathon.

Tanken är att det ska vara en liten formcheck inför Amsterdam men självklart vill jag slå mitt pers om det går. Under loppet så finns det farthållare som ska springa på vissa tider och en av dessa ska springa strax under 1:20:00 vilket är ung 3:47  min/km(1:19:49).

Om det känns bra tänkte jag nog försöka hänga på killen med flagga och se hur länge jag håller. Det tempot innebär nämligen att jag slår mitt pers på halvmarathon med 3 minuter och på milen med 8 sekunder…..  Hyfsat aggressiv satsning men rekordet på milen ”borde” inte vara något problem med tanke på mitt resultat på Göteborgsvarvet.

Frågan är hur länge jag orkar hålla farten uppe efter första 10km.

Det enda som ligger som ett litet orosmoln inför loppet är att jag har ont i vänster lår(baksida ). Jag är lite osäker på om det är muskelknutar eller en liten sträckning. Det stör inte i lägre farter men känns ganska ordentligt när jag trycker på lite.

Men jag hoppas det hinner gå över till nästa lördag kl 16.00.

Tänkte avsluta med ett härligt citat

”Run like hell and get the agony over with.”
–Clarence DeMar

2 svar på “En vecka kvar till nästa tävling.”

  1. Tjena! Det finns bra stretch för hamstrings (du kanske redan gör sådana). Lägg dig på rygg och lyft upp bena, lägg en handduk eller liknande uppe på foten och stretcha genom att dra mot dig…. (svårt att förklara i text upptäckte jag….)

    Då brukar det släppa i baksidan av låren.

    Hälsar
    Tobias Eriksson, kollega med Liselott i Bålsta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *