Säsongen är slut.

Var ett tag sedan jag la upp något då jag tappade lusten att skriva efter att säsongsavslutningen i Amsterdam blev lite av ett misslyckande.

Det var ett till början bra lopp där det kändes som om att jag skulle kunna klara mitt mål på sub 3h. Den känslan hade jag ända upp till 25 km då jag började känna mig lite trött i benen. Då låg jag fortfarande på plan tidsmässigt men sen började det gå tyngre.

Jag sprang  3 min långsammare mellan 25 och 30 än vad jag behövde för att hålla min tidsplan och blev stummare och stummare i benen.  Någonstans mellan 31-32 km så kom krampen. Jag stannade och försökte stretcha framsida lår vilket resulterade i att baksida lår krampade. Så jag fick försöka massera musklerna och  sedan vara det en tung resa in i mål.

Det blev blandad jogg/gång med stillastående drickapauser vid vätskekontrollerna. Milen 30-40 km km tog nästan en timme vilket gjorde att jag hamnade på 3:21 som sluttid.

Men man ska inte gräva ner sig då kroppen inte svarar som man vill, bara träna vidare och göra bättre ifrån sig nästa gång!

Efter säsongsavslutningen vilade jag helt i två veckor och blev tyvärr sjuk när jag skulle börja träna igen. Så denna vecka har blivit igångrullningen inför nästa års stora mål, Kalmar Ironman, med ett cykelpass, ett simpass och ett löppass. Sen blir det nog lite cykling ikväll och ett långpass på söndag.

Som vanligt är det lite tungt att komma igång när man tappat bort sin veckorutin men snart kommer den nya sitta, gäller bara att bita ihop fram tills dess.

 

Ett svar på “Säsongen är slut.”

  1. Har du funderat nåt över varför du fick problem med benen då? (Jag har själv haft problem med att ena baklåret börjar strama i uppförsbackarna efter ca 9-10 km. Har vänt och vridit på problemet (har inga problem i början av en runda) och kommit fram till att jag måste stretcha betydligt mer än jag gör idag. Och hjälper inte det, så får jag försöka med styrketräning)
    Min poäng är att om du nu inte är övertränad eller har nåt annat tillfälligt problem så borde det ju finnas nåt man kan göra, eller åtminstone försöka med 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *