Bästa året på länge!

Med självförtroendet från Terräng-KM så var jag riktigt taggad när det var dags för Hässelbyloppet.
På Terräng-km snittade jag 3:43/km på en kuperad bana så jag satte målbilden att jag skulle öppna på 3:40 och bara försöka köra på och låta löpningen kännas kontrollerad.

Till skillnad från min vana att öppna alldeles för fort så gick första km på 3:43 för att sedan följas av en andra km på 3:34. Sedan flöt kilometer efter kilometer på och jag kände mig otroligt lätt i steget och andningen. Vid 6 km började jag mattas lite men hade en fenomenal hare i Juni Lund från Norge som kom 10:a i damklassen. Jag sög mig fast bakom henne och lyckades kriga mig förbi på upploppet efter en sista km som gick riktigt fort.

Sluttiden blev 36:43 vilket är 45 sekunder snabbare än det mål jag satte upp inför 2016! Så tack till Mcmillan Running för ett träningsprogram som passade mig otroligt bra!

Efter Hässelby kände jag mig sliten, speciellt i vaderna som tog lite stryk av att jag sprang i mina Mizuno Wave Ekiden (minimalistiska). Jag genomförde två lugna pass för att lördagen efter Hässelby springa Bålsta Halvmaraton på 1:24:40 vilket var nytt banrekord för mig med en minut. Mina vader kändes stela efter 5-6 km så det finns mer att hämta på halvmaraton nästa år!

Veckan efter halvmaran så sprang jag inget utan körde stretch och foamroller för att få ordning på vaderna men de spökade ändå lite när jag sprang säsongens sista tävling på barmark, Göteborgsvarvet Seedningslopp i Södertälje. Jag blev ändå nöjd med mina 37:14 i det kalla och blåsiga vädret.

Nu är det lite blandad träning framöver med en del fartpass då jag anmält mig till IVSM i Borås. Där blir det 800m och 1500m i M35.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *