Årets första landsvägstävling, Bålstamilen

I lördags så var det dags för säsongspremiär på 10 km landsväg.
Vädret var riktigt bra och jag hade draghjälp från start då jag och Mikael hade bestämt oss att försöka springa runt 38:10. Tanken var att öppna runt 3:40/km då första 1.5 km är lättlöpt.

Öppningskilometern gick på 3:38 och det kändes helt ok i kroppen men sedan kom första stigningen. Det kändes som om jag stelnade till i överkroppen och den känslan släppte inte efter att backen var slut. Mellan 3-4 km så släppte jag iväg Mikael då han var mycket starkare och jag fick kämpa för mycket för att hålla fart.
Kroppen svarade inte riktigt utan kändes stel och jag fick inget flyt i löpningen.

Jag kämpade på så gott det gick och hamnade på en sluttid på 38:48 vilket får vara godkänt då jag sprang på 40:20 förra året. När jag tänker efter så är det ett ok resultat på en jobbig bana då det kändes så dåligt som det gjorde. Ett tecken på att jag inte fick ut max ur kroppen är att min puls sjönk de sista 2 kilometerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *